Majka koja je i otac i mati poručila: “Bakire haram ti bilo!”

Majka koja je i otac i mati poručila

Bakire haram ti bilo!

Amra Babić, bivša gradonačelnica Visokog, koja je napustila SDA i nedavno pristupila NiP-u ispratila je svog sina iz BiH.

– Možda je slučajnost, ali kažu da slučajnosti ne postoje. Taj dan je Bakir rekao da će omladinu koja odlazi zamijeniti roboti.

Isti taj dan, rano ujutro, ispratila sam sina u EU. Trbuhom za kruhom.
Autobus “Kantić”. Crvene boje…

Fakultetski obrazovanog. Sarajevski univerzitet. 6 godina staža u “islamskoj banci”. Svršenik magisterija Islamskog bankarstva. Dijete šehida, dobitnika najvećeg ratnog priznanja.

Kao i sve druge sinove – OTJERALA GA SDA. Ali bukvalno tako. Ne metaforički.

U proljeće 2021. godine Mirza Ganić, SDA gradonačelnik Visokog, zaslijepljen bolesnom mržnjom, telefonski je tražio od direktora banke “da otpusti Babića ili Grad neće ništa poslovati sa bankom”.

Tadašnji direktor nije podlegao političkom pritisku ali ubrzo je i on “zamijenjen”. Na njegovo mjesto dolazi privremena uprava koja zadnji dan svog privremenog mandata “daje Babiću otkaz”. Zbog statusa na Facebooku. Usput, sve se dešava dok je on na bolovanju zbog operacije.

Poslije toga slijede konkursi, intervjui, položen ispit općeg znanja za državnu službu – sve za džaba. Ne samo da nisi SDA nego si “meta”. Kao i cijela porodica.

Ovo je samo još jedna priča o odlasku. Ovo je još samo jedna istina o Bosni. Kao što je istina o bijelom nišanu oca šehida i Bakirovom podrumu. Kao što je istina o ZLU koje će nam dohakat ako ga ne vratimo u prošlost gdje i pripada.

Da bi se naša djeca imala gdje vratiti . U SVOJU DRŽAVU! Da je grade i čuvaju od Rušitelja svih vrsta.

Jesmo li dovoljno pametni da pameti dođemo?
U oktobru.

I da se razumijemo: Ovo nije status političara, ovo piše majka. Majka koja je i otac i mati!, poručila je Babić.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79