Majka Nura je simbol boli, ali i dostojanstva bosanske majke

Potpredsjednica Federacije BiH Melika Mahmutbegović uputila je telegram saučešća članovima porodice i Udruženju “Žene Srebrenice” povodom smrti srebreničke majke Nure Alispahić.

– Majka Nura Alispahić je simbol boli, ali i simobl dostojanstva i ustrajnosti majki Srebrenice u borbi za istinu i pravdu o genocidu u Bosni i Hercegovini. Svoju bol za njezinim i vašim Azmirom i Admirom, kao i suprugom Alijom, nosila je dostojanstveno poput svoje bijele šamije. U njezinim porukama nikada nije bilo mržnje, pa ni oštrih riječi. Čak ni u trenutcima susreta sa zločincima koji su joj pred kamerama, mučki i kukavički ubili maloljetnog sina Azmira – navela je Mahmutbegović.

Dodala je da je Alispahić bila i ostala dostojanstvena, uspravna i ponosna, kao i naša zemlja koja je prošla, ali dalje prolazi kroz sve nedaće samo zbog težnji da bude pokorena i da zauvijek nestane iz svjetskih mapa, a njezini sinovi i kćeri, koji nikome ništa nisu skrivili, sa lica zemlje.

– Da, to je naš usud koji je majka Nura duboko razumjela, iako nije razumjela i mogla prihvatiti tolike razmjere zla, zla koje može da u ime mržnje istrgne iz ruku majke i maloljetnu djecu. Molim Boga da majku Nuru primi u okrilje svoje milosti, sa njenim sinovima šehidima i suprugom. Bila je istinska bosanska heroina – poručila je Mahmutbegović, saopćeno je iz njenog kabineta.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79