Majka, otac i dvije kćeri umrli od korone u razmaku od mjesec dana

Majka, otac i njihove dvije kćeri iz Teksasa umrli su od koronavirusa u razmaku od nepunih mjesec dana.

Kako prenosi Metro, prvo je u dobi od 49 godina umrla starija kći Angelica Bautisa. Bilo je to 14. jula.

Zatim je 31. Jula preminula 70-godišnja majka. Samo tri dana kasnije, 3. augusta, umrla je 37-godišnja Marisol. 11. jula preminuo je i otac porodice, 75-godišnji Abelardo Bautisa.

Činilo se kao da se otac oporavlja od korone. S njim je situacija bila u redu, mislili smo da se oporavio, ali gubitak tri voljene osobe povukao ga je na dno. Na kraju je i on preminuo – rekao je Gerry Bautisa, sin koji je također imao koronavirus, baš kao i njegova supruga.

U jednom trenutku plakao sam cijelo vrijeme, a onda, kad je umro i otac, slomio sam se. Bio je to strašan šok – ispričao je Gerry za lokalnu televiziju.
Gerry je zbog korone proveo u bolnici nekoliko dana, uspio se oporaviti.

Svaki put kad bih zakašljao imao sam osjećaj da mi neko pritišće pluća – rekao je.
Svima su zaraženi i mrtvi samo statistika i broj. Ali to su ljudska bića. Ne bismo smjeli govoriti samo o brojevima. Trebali bismo o umrlima reći da su bili nečiji očevi, majke ili djeca… – dodao je na kraju Gerry.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79