Majka s bivšim momkom smislila plan bijega iz zatvora: Uplela i 18-godišnjeg sina

U sudu u Beču danas je održano suđenje 18-godišnjem mladiću koji je optužen da je u augustu 2023. godine pomogao u pokušaju bijega 38-godišnjeg državljanina Bosne i Hercegovine. Ovaj zatvorenik čeka izručenje BiH, gdje ga terete za dvostruko ubistvo.

Prema informacijama sa suđenja, majka mladića nekada je bila u vezi sa zatvorenikom, te su zajedno smislili plan njegovog bijega iz zatvora St. Pölten, gdje se tada nalazio.

Mladić je danas osuđen na uvjetnu kaznu od 15 mjeseci zatvora, od kojih će obavezno morati odslužiti pet mjeseci. Plan bijega propao je u posljednjoj sekundi kada je konopac, kojim se zatvorenik pokušao popeti uz zid, pukao. Zatvorenik je potom prebačen u novi zatvor s maksimalnim obezbjeđenjem.

Mladić je priznao da ga je bivši partner njegove majke kontaktirao i predložio mu plan bijega, na što je mladić pristao.

Na suđenju je izjavio: “Bio sam glup i naivan. Nadao sam se da će me platiti za to.”

Sutkinja je naglasila mladiću ozbiljnost situacije, pitajući ga: “Da li si znao kome pomažeš? Da li si znao zbog čega je on u zatvoru? On čeka izručenje BiH jer se sumnjiči za dvostruko ubistvo.”

Zatvorenik koji je pokušao pobjeći također će se pojaviti pred sudom u Austriji, ali je suđenje odgođeno do maja. Trenutno se nalazi u zatvoru Stein, gdje su smješteni teški kriminalci i ubojice.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79