Majka skočila kroz prozora bolnice nakon što je rodila dječaka

Porodilja (39) preminula je sinoć u bolnici u Skoplju od povreda koje je zadobila prilikom pada sa prozora Ginekološko-akušerske klinike u tom gradu.

Nesretna žena se 2. jula bacila sa prozora klinike nekoliko dana nakon što je rodila zdravo muško dijete.

Ona je odmah sa ozbiljnim povredama prevezena u drugu bolnicu, ali, uprkos naporima ljekara, jučer je izgubila borbu za život.

Iz GAK-a negiraju odgovornost za ovaj tragičan slučaj. Državni inspektor je prilikom istrage ustanovio propuste i izdao nalog da se utvrdi odgovornost zdravstvenih radnika koji nisu pružili psihijatrijsku pomoć porodilji koja je u dva navrata imala anksiozne napade nakon porođaja. Ipak, menadžment bolnice kaže da su učinili sve, a da će na izvještaj inspektora zvanično odgovorit sljedeće sedmice.

– Čitav ekspertski kolegijum je pregledao ovaj slučaj, ali niko nije odgovoran za ono što se dogodilo tragičnog dana. Nama je jučer stigao izvještaj inspektorata i na isti ćemo odgovoriti u ponedjeljak – rekla je direktorica bolnice Viktorija Jovanovska.

Žena koja je skočila 2. jula sa prvog sprata je četiri dana ranije rodila zdravu bebu, ali je odmah pokazivala uznemirenost. Navodi se da je klinički psiholog odmah razgovarao sa njom, a kada je drugi put imala anksiozni napad data joj je i terapija i savjetovana je dalja procjena njenog zdravstvenog stanja. Uoči otpusta navodno je pričala i sa psihijatrom.

Prilikom pada sa sprata porodilja je zadobila teške tjelesne povrede i odmah je prebačena u drugu bolnicu, gdje je nakon dvije sedmice podlegla povredama, prenosi Telegraf.

Njen sin je ranije otpušten kući i nalazi se sa ostatkom porodice.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79