Majka ubijene djece: Želim da mu bog da jako dug život i veliku patnju

Građani i članovi “Udruženja roditelja ubijene djece opkoljenog Sarajeva 92-95” okupili su se danas u sarajevskoj ulici Sedrenik kako bi obilježeili tužnu godišnjicu zločina iz 1992. godine.

Agresori su na današnji dan granatom usmrtili četiri osobe, od kojih troje djece iz jedne porodice – porodice Bojadži.

U dvorištu porodične kuće u ulici Sedrenik 171 u popodnevnim satima na mjestu su poginuli braća Fehim (17) i Mirza (12) Bojadži, njihova rodica Amina Bojadži (14), a život je izgubio i 24-godišnji mladić Sakib Prašović.

Halida Bojadži kaže da su joj dani isti proteklih 29 godina, teški. Imala je posebnu poruku za osuđenog ratnog zločinca Ratka Mladića.

– Najteže što je 29 godina isto sve, ništa se ne mijenja, njih nema. Što se tiče presude Ratku Mladiću, da mu bog dadne jako dug život i veliku patnju, bolest, da mu komadi mesa otpadaju, a da nema lijeka u svijetu za njega i njegovog saradnika. Jer kako god je moju djecu raskomadaju, da mu bog da veliku patnju od mene – rekla je majka iz porodice Bojadži za Avaz.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79