Majka vam je ipak živa: Porodica je iz bolnice primila najgore vijesti, a onda je jedan poziv sve promijenio

Foto: Pixabay

Doktor iz Slovenije počinio je kardinalnu grešku, kada je porodici saopštio da je baka od 80 godina mrtva, a prilikom utvrđivanja smrti, nije se držao propisanog protokola, zbog čega je nastao haos kada se utvrdilo da je starica ipak živa.

Porodica iz mesta Brežica u Sloveniji prošla je kroz pravi pakao usljed velikog propusta doktora. Naime, uprkos tome što je direktor Opšte bolnice u Brežice objasnila da se smrt potvrdi EKG, te se tek nakon toga može obavijestiti porodica, doktor je uradio drugačije.

Ovog puta doktora je tek letimično provjerio stanje starice od 80 godina, te je porodici rekao da je njihova majka preminula. Međutim tugu je ubrzo zamijenila nova šokantna vijest – majka vam je ipak živa!

– Do svega je došlo jer se doktor nije pridržavao protokola pri utvrđivanju smrti pacijenta – objasnila je Anica Hribar, direktorica bolnice u Brežicama.

Objasnila je da se smrt potvrdi EKG te se tek tada obavijesti porodica. Međutim zbog letimičnog pregleda i proglašenja lažne smrti, rodbini su tako pola sata nakon prvog poziva javili da je žena ipak živa.

Doktor se izvinio porodici na grešci koju je napravio, a njega su u bolnici dodatno upozorili na previd koji se desio, pišu Slovenske novice.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79