Majka Zuhdije Alića: Dala bih tim ljudima sve kupine koje imamo samo da mi dijete nisu uplašili

Nakon teksta o uplakanom dječaku Zuhdiji Aliću kome su ukrali kupine koje je prodavao pokraj ceste, ova priča pobudila je veliku pažnju i regionalnih medija. Tako je ekipa portala 24.sata.hr boravila u posjeti porodici Alić.

U razgovoru porodica Alić je kazala kako malom Zuhdiji nije svejedno i da se dječak nije u potpunosti oporavio od nemilog događaja.

– Isplakao se, obrisao suze i ide dalje. Moj junak! – ponosna je Senada Alić, nezaposlena majka četvero djece, od kojih najmlađa curica ima sedam godina a najstariji sin 18.

Još jedna akcija za pomoć dječaku kojem su neljudi oteli kupine

Zule je, kako kaže njegova mama, prodavati kupine počeo još prije tri godine uz starijeg brata.

– Vidjela sam mu lice i odmah shvatila da je promijenjeno, da mu se nešto loše dogodilo. Kad mi je ispričao da su mu ukrali kupine, zagrlila sam ga i rekla nemoj se ništa brinuti, važno je da tebi ništa nisu napravili. Pusti sad te kupine, nabrat ćemo nove. Vjerujte mi, dala bih tim ljudima sve kupine koje imamo i koje smo ikad nabrali samo da mi dijete nisu taj dan tako uplašili. Jako ga je to pogodilo, a i mene je potreslo – rekla je Senada i dodala da ovo nije prvi put da su joj pokrali sina.

Porodica Alić Armin Durgut/PIXSELL

– Jednom je tako na toj istoj cesti prošle godine prodavao vrganje i također su mu ih oteli prolaznici. Međutim, tad je njegov stariji brat bio u blizini, pa se nije toliko uplašio. Zaista, kome god treba neka dođe k meni i samo mi kaže koliko i što želi. Dvije kante, deset, svejedno mi je. Samo neka mi sina ne diraju – ogorčena je Senada Alić.

Istaknula je da se cijela porodica odlično slaže, ali da je Zuhdija posebno osjetljiv te da je upravo zbog toga jako vezan uz nju. Proživio je, kaže Senada, već mnogo teških dana zbog njene bolesti.

– Što se Zuhdije tiče, on se dvoumi bi li htio postati kuhar ili direktor banke. Meni je najvažnije da bude pošten čime god se bavio – rekla je Senada i otkrila da dječak u slobodno vrijeme, dok mu na pameti nisu ni kupine, ni prodaja, ni škola, voli voziti biciklo i igrati nogomet.

– I sama sam se iznenadila kada sam vidjela sinovu sliku na internetu. A onda su počeli pristizati pozivi iz naše i svih okolnih država. Želim zahvaliti svim dobrim ljudima koji su ovako stali uz mog Zuhdiju i želim im sve najbolje. A ne želim ništa loše ni ovima koji su mu odnijeli kupine. Ako još koji put prođu onuda, neka slobodno stanu i zamole nas da im damo voća i mi ćemo im dati besplatno. Da sada dođu i ispričaju se, skuhala bih im kavu, ali pod jednim uvjetom: da nikad više ne ukradu – rekla je Senada za 24 sata.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79