Majke Srebrenice: Međunarodna zajednica izdala nas je 1995., a CIK i pravda 2021. godine

U Srebrenici, gdje se danas održavaju ponovljeni lokalni izbori, danas borave i predstavnice udruženja porodica žrtava. Upozoravaju domaću i međunarodnu javnost da su Srebreničani ponovo izdani, da su Bošnjaci iz dijaspore onemogućeni da glasaju, dok novu općinsku vlast istovremeno biraju i stanovnici susjedne Srbije.

– Danas sam ovdje kao posmatrač jer kažu da danas Srbija glasa, pa se nadam da će CIK poništiti glasove. Ovdje je more tablica, iz Beograda, Šapca, Loznice i mislim da svi ljudi trebaju doći da to vide. Međunarodna zajednica izdala nas je 1995., a 2021. nas je izdao CIK i pravda – kazala je Munira Subašić iz Pokreta majki enklava Srebrenice i Žepa.

Kada Hotić podsjeća da Srebreničani ne žive u Srbiji, već širom svijeta, na adresama do kojih nisu na vrijeme stigli paketi sa glasačkim materijalom pa mnogi nisu uspjeli ni glasati.

Šta su novinarima kazale majke Srebrenice pogledajte u videoprilogu.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79