Majku bacio s balkona i dobio 12 godina zatvora

Vrhovni sud Republike Srpske potvrdio je presudu Miljanu Žarkoviću (40) kojom je osuđen na 12 godina zatvora zbog ubistva svoje majke Dese Žarković (65), koju je bacio s balkona njihovog stana u Milićima.

Potvrđena prvostepena presuda

U Vrhovnom sudu RS navode da su na prvostepenu presudu Okružnog suda u Istočnom Sarajevu žalbu uložili i tužilaštvo i odbrana, ali su obje odbijene kao neosnovane.

– Prvostepena presuda je u potpunosti potvrđena i Žarković je osuđen na 12 godina zatvora – navode u Vrhovnom sudu RS.

Zločin se dogodio 21. decembra 2018. godine. U optužnici se navodilo da je Žarković došao u stan, u kojem je živio s roditeljima, i bez ikakvog povoda počeo da baca stvari kroz prozor i sa balkona. U pokušaju da ga smire njegovi roditelji su izašli za njim na balkon.

Na mjestu ostala mrtva

– Nakon što ga je upozorila da će zbog njegovog ponašanja pozvati policiju, Žarković je majku uhvatio je u predjelu grudi i gurnuo na ogradu balkona. Desnim bokom je bila naslonjena na ogradu, a zatim ju je optuženi uhvatio za noge, objema rukama, i prebacio je preko ograde – navodilo se u optužnici.

Nesrećna žena je pala na zemljanu podlogu, pored stepeništa na ulazu u zgradu, udarivši najprije glavom. Zadobila je višestruke povrede i prelome, usljed čega je na mjestu ostala mrtva prenosi Avaz.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79