Majstorima roštilja i sača plata od 1.350 KM ali radnika nema

Bandere, stabla drveća, pa čak i saobraćajni znaci u srbijanskim gradovima izlijepljeni su brojnim oglasima za posao, razne usluge, putovanja…

Na neobičan način da nađe potrebne radnike odlučio se i vlasnik jedne novosadske mesare i restorana.

Umjesto konkursa i oglasa u novinama ili na radiju, na vratima lokala na Bulevaru oslobođenja zalijepio je oglas – traže se radnici na pečenju mesa ispod sača i za roštilj.

Za prvu poziciju nudi se plata od 80 hiljada dinara, dok za roštiljdžiju deset hiljada dinara manje.

Više nego pristojne plate, pa se kod vlasnika mesare i restorana na Mišeluku Slobodana Gavrilovića interesujemo da li je našao radnike, odnosno da li se javljaju ljudi koji bi htjeli da rade za takve plate. Kakav je mamac bio oglas istaknut na vratima lokala.

Slobodan Gavrilović kaže da se javljaju mnogi, vide da se nudi lijepa plata, ali poslije razgovora sa njima ocijeni da ih samo privlače ponuđene sume, te da nisu ono što on traži. Tako da još uvijek nije našao odgovarajuće radnike.

  • Osjeća se nedostatak kvalifikovanih kuhara za rad na pečenjari i roštilju zbog toga što su mnogi majstori otišli u inostranstvo ili kao sezonci rade u restoranima na moru – priča Slobodan.

Vjeruje da će ubrzo ipak nači potrebne radnike. Smatra da je ponuđena plata 80.000 i 70.000 dinara, odnosno oko 700 eura (oko 1350 KM), više nego pristojna, ali dodaje i da nije fiksirana.

Spreman je da ponudi i više za dobre majstore pečenja i roštilja.

Za posljednjih dvije-tri godine zarade kod njega su znatno uvećane, smatra da će sigurno će još rasti, mada primjećuje da još uvijek mnogi drže radnike na platama od oko 45 hiljada dinara i to za noćni rad.

Na evidenciji nezaposlenih među onima koji traže posao nema kvalifikovanih kuhara, majstora roštilja i pečenja, piše Danas.rs.

A kad nema majstora dobro dođu i oni priučeni i polukvalifikovani.Već duže vrijeme teško je naći zidare, keramičare, vodoinstalatere, električare…

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79