Mališani na Cetinju nose majice s jasnim porukama: Pucaj, ne možeš mi ništa, ja sam sin Crne Gore

Redakciji crnogorskog portala Antena M stigla je fotografija iz Cetinja, gdje će danas biti održan skup posvećen prošlosedmičnim dešavanjima i brutalnoj upotrebi policijske sile na protivnike ustoličenja Joanikija II u Cetinjskom manastiru.

Čitalac je poslao fotografiju na kojoj su djevojčica i dječak u majcama koje šalju jasnu poruku.

– Pucaj! Ne možeš mi ništa, ja sam sin Crne Gore, mene metak neće! Meni pancir ne treba, ja imam crnogorsko srce – piše na majicama mališana.

Naime, riječ je o patriotskoj pjesmi iz vremena opsade Sarajeva “Vojnik sreće” koja je bila veliko ohrabrenje Sarajlijama, u vrijeme dok su izdržavali najdužu vojnu opsadu nakon Drugog svjetskog rata, koju su Cetinjani prilagodili.

Ovu numeru u originalu otpjevao je Dino Merlin, a režirao Mirsad Herović Hera. Uz Heru, za režiju su bili odgovorni Samir Mehić Meha, Ismet Nuno Arnautalić i Ademir Kenović.

Cetinjani su je iskoristili kao poziv građanima Crne Gore na mirne proteste pod nazivom “Svi na Cetinje” koji trebaju danas biti u 17 sati na Dvorskom trgu.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79