Mališani u parku u Olovu napravili cvijet Srebrenice

Redakciji portala Crna-Hronika javili su se roditelji djece koja su svakodnevnu igru u dječijem parku, danas, iskoristili kako bi napravili Srebrenički cvijet od kamenčića i time poslali jasnu poruku da znaju što se dogodilo u Srebrenici i da na mostovima prošlosti grade budućnost.

Roditelji su iskoristili ovo vrijeme da svojoj djeci pruže potrebne informacije, adekvatne njihovom uzrastu i na taj način trajno ispisuju istinu koja ne smije biti zaboravljena.

“Nećemo i ne smijemo zaboraviti djecu i njihove roditelje u Srebrenici koji su ,potpuno nedužni zlostavljani i ubijani od agresora. Danas bi ta ista djeca kojima su otrgnuli mladost i živote imala svoju djecu u parkovima i zbog toga pričamo i pričat ćemo o 11. julu i svim drugim datumima od značaja za buduća pokoljenja”, kazali su roditelji i usupili nam fotografiju koja govori više od bilo koje riječi – prenosi portal Crna-Hronika.

 

 

 

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79