Maljoljetnik u Sarajevu vozilom udario u policajca i službeno vozilo, pa pokušao pobjeći

Jučer se u Sarajevu odvijala prava drama kada je maloljetnik oko 18:45 sati u ulici Adema Buće, općina Novi grad Sarajevo, prilikom policijske intervencije, putničkim motornim vozilom marke “Opel Vektra”, udarilo u policijskog službenika, nanijevši mu povrede i oštetilo službeno vozilo vlasništvo Uprave policije, a zatim se udaljilo sa mjesta događaja.

Policijskom službeniku je ljekarska pomoć ukazana od strane ekipe Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, a potom u UKC u Sarajevu, gdje su od strane ljekara kod istog konstatovane lakše tjelesne povrede.

Policija je krenula u potragu za licem, te su oko 22:40 sati u ulici Bulevar Meše Selimovića, općina Novi Grad Sarajevo, lišili slobode maloljetnika rođenog 2003. godine, nastanjenog u Sarajevu. 

Uhapšen je zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivična djela napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti i oštećenje tuđe strvari.

O prednjem je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a lice lišeno slobode je predato u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Protiv mldb. lica će biti preduzete zakonom predviđene mjere i radnje.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79