Maloljetna djevojčica dojavljivala da je postavila bombe na području Lukavca

Maloljetna djevojčica dojavljivala da je postavila bombe na području Lukavca


Službenici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona (MUPTK) pronašli su i identifikovali maloljetnu žensku osobu, koja se sumnjiči da je u proteklih nekoliko mjeseci u više navrata upućivala lažne dojave o postavljenim eksplozivnim napravama na području Lukavca.

U vremenskom periodu od 10. juna do 13. septembra ove godine, Ministarstvo unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona putem službene e-mail adrese zaprimilo je veći broj prijava o postavljenim eksplozivnim napravama na području Lukavca i to u školama, Domu zdravlja i tržnom centru.

“U cilju rasvjetljavanja spomenutih prijava poduzete su zakonom propisane mjere, odnosno prikupljeni su digitalni tragovi, a izvršen je i pretres, kojom prilikom je izuzeta informatička oprema, te smo došli do saznanja da se u vezu sa navedenim može dovesti maloljetna osoba”, kazala je za Klix glasnogovornica Uprave policije MUP-a TK Amra Kapidžić.

Iz kantonalne policije o ovom slučaju nisu mogli dati više informacija, a riječ je o maloljetnoj osobi ženskog spola, koja je lažnim dojavama o postavljenim eksplozivnim napravama, u više slučajeva ometala i nastavni proces u školama u Lukavcu.

“Riječ je o krivičnom djelu zloupotreba znaka za pomoć i opasnost, a službenici Odsjeka za organizovani i kompjuterski kriminalitet poduzimaju dalje mjere i radnje na dokumentovanju navedenog”, navela je Kapidžić.

Iz kantonalne policije su apelovali na sve, posebno mlade osobe, da se suzdrže od ponašanja u vidu lažnih dojava o postavljenim eksplozivnim napravama. To, kako naglašavaju, predstavlja krivično djelo, a uz to izazivaju i uznemirenje javnosti. Također, policija upozorava i da će poduzimati sve zakonom propisane mjere kako bi se otkrili, potencijalno novi izvršioci.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija