Maloljetni svjedok: Oštećeni napao optuženog Tabakovića

Oštećeni Haris Balaš, te još dvojica njegovih poznanika ušli su u dvorište kuće tetke Benjamina Tabakovića, koju on održava i napali ga, rekao je između ostalog maloljetni svjedok Tužilaštva na suđenju Tabakoviću u Kantonalnom sudu u Sarajevu.

Piše: D. Pavlović

 

Prema riječima Muhidina Kape, advokata optuženog, ovaj 17-godišnji svjedok je ispričao da je vozio bicikl, te da je vidio kako Balaš preskače ogradu, a da su dva mladića prošla kroz kapiju. Potom su sva trojica napala optuženog Tabakovića. Kapo je dodao da je svjedok pred sudskim vijećem kojim je predsedavao sudija Jasenko Ružić, rekao da je Balaš u ruci imao metalni montirač za auto i da je njime optuženog udarao po prsima, dok je Tabaković vrištao: “Ne dirajte me”.

Benamin Tabaković

Svjedok je rekao da su nakon napada na Tabakovića svi otišli, te da nije vodio kad je Balaš zadobio ubodnu povredu nožem prenosi portal Crna-Hronika.

“Maloljetnik je rekao da se boji da bi nakon ovog svjedočenja mogao imati problema jer su oštećeni skloni nasilnom ponašanju i drugim i drugim krivičnim djelima i tako im uništio kredibilitet”, rekao je Kapo.

Na današnjem ročištu svjedočio je i policajac Adis Prašović koji je rekao da je obavio uviđaj u dvorištu Tabakovićeve tetke.

Nastavak suđenja je 18. decembra.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79