Maloljetnici na Alipašinom Polju napadali starce kako bi ih opljačkali. Jedna osoba je umrla

Proteklih dana u sarajevskom naselju Alipašino Polje policija je zabilježila najmanje tri nasilnička napada na starije osobe koje su tom prilikom i opljačkane. Jedna osoba je podlegla uslijed teških tjelesnih povreda.

Tri Alipašinca lišena slobode zbog dvije tučnjave

Kako piše Klix, trojica osumnjičenih za razbojništva su uhapšena u subotu i oni su priznali šta su učinili. Napadi su izvršeni u prolazima zgrada i pothodniku.

Sve je počelo u srijedu 15. juna kada je napadnuta jedna osoba. Povrijeđeni je prevezen na ukazivanje pomoći, ali je sutradan (četvrtak) preminuo u bolnici uslijed zadobijenih povreda.

U petak su se dogodila nova dva napada, također na Alipašinom Polju, a obje žrtve su bile starije osobe koje su zadobili teške tjelesne povrede.

Policijskom istragom i intervencijom osumnjičeni su locirani i uhapšeni. Oni su tokom kriminalističke obrade priznali djela koja im se stavljaju na teret, od srijede i petka.

Prema prvim informacijama Tužilaštvo KS je slučaj okarakterisalo kao razbojništvo i nanošenje teških tjelesnih povreda, ali i ne kao nanošenje povreda sa smrtnom posljedicom no ostaje otvorena opcija da će krivična djela biti prekvalifikovana.

Sada su na potezu tužilaštvo i sud koji bi morao efikasno reagovati i trojicu nasilnika adekvatno sankcionisati kako bi građanima vratili barem malo osjećaja sigurnosti.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79