Foto: Ilustracija
Maloljetnici zloupotrijebili eGo aplikaciju, prolaznik šokiran situacijom

Maloljetnici zloupotrijebili eGo aplikaciju, prolaznik šokiran situacijom


U našu redakciju se javio čitatelj koji je bio svjedok nesvakidašnje situacije, koja se desila u skorije vrijeme, u kojoj su maloljetnici zloupotrijebili eGo aplikaciju za iznajmljivanje automobila.

Naime, dok je šetao ulicom, slučajno je primijetio kako policija zaustavlja eGo vozilo i odlučio prići bliže iz znatiželje.

Ono što je čuo i vidio ostavilo ga je u šoku.

“Policija je zaustavila automobil i u njemu su bili maloljetnici. Zatečen onim što se dešava, stao sam i malo bolje osluhnuo situaciju. Čuo sam kako policajci govore da su dječaci iskoristili aplikaciju na način da su registrovali vozačku dozvolu i karticu od majke, nakon čega su aktivirali vozilo,” kazao je čitatelj.

Prema njegovim riječima, problem leži u mogućnosti zloupotrebe aplikacije, gdje maloljetnici na jednostavan način mogu zaobići pravila koja bi trebala osigurati da vozilo koriste samo punoljetne osobe s važećom vozačkom dozvolom.

“To je vrlo zabrinjavajuće. Ne mogu vjerovati da se ovakve stvari dešavaju. Očekivao bih da ovakve aplikacije imaju bolju kontrolu kako bi spriječile ovakve zloupotrebe,” dodao je prolaznik, koji je izrazio zabrinutost za sigurnost u saobraćaju.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija