Maloljetnik (14) i 18-godišnjak vježbali pucanje na planini, policija ih lišila slobode

Maloljetnik i osamnaestogodišnjak uhapšeni su u Plavu nakon što je policija postupila po saznanju da su iz kuće iznosili automatsku pušku da bi vježbali gađanje na obližnjoj planini.

Službenici Regionalnog Odjeljenja bezbjednosti Plav su, postupajući na osnovu saznanja da dva lica, od kojih je jedno maloljetno, iz kuće iznose automatsku pušku kako bi vježbali gađanje, izvršili pretrese na jednoj lokaciji i oduzeli tri komada vatrenog oružja i veću količinu municije, saopšteno je iz Uprave policije Crne Gore.

Plavska policija je juče, postupajući po naredbi nadležnog sudije, izvršila pretres kuće i drugih prostorija koje koristi maloljetnik od 14 godina.

Tom prilikom policija je pronašla automatsku pušku marke CZ sa okvirom u kojem se nalazilo 14 komada municije, RAP sa tri okvira za oduzetu automatsku pušku, pušku marke “CZ” M48 u ilegalnom posjedu, pušku marke “mauzer” sa važećim oružnim listom, 1.029 komada municije kalibra 7,62 milimetra, vazdušnu pušku i jedan lovački nož, navodi se u saopštenju.

Kriminalističkom obradom policija je došla do sumnje da su maloljetnik i A.M. (18) iz kuće iznosili automatsku pušku i odlazili na obližnju planinu kako bi vježbali gađanje iz ovog oružja.

O događaju je obaviješten tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Plavu koji je naložio da maloljetnik i A.M. budu lišeni slobode zbog sumnje da su izvršili krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Oni će uz krivičnu prijavu danas biti privedeni nadležnom tužiocu u dalju nadležnost, navodi se u saopštenju Uprave policije.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79