Maloljetnik iz BiH krao šta je stigao od turista u Italiji

Maloljetnik iz BiH krao šta je stigao od turista u Italiji


Pripadnici italijanske Državne policije, u saradnji sa rimskom policijom, izvršili su akciju pretresa naselja u Rimu koje je uglavnom naseljeno državljanima Bosne i Hercegovine.

Tokom akcije, policija je pronašla izuzetno vrijednu i raznoliku robu koja je ukradena iz različitih izvora.

Pretres je sproveden u naselju via Kandoni, gdje su policajci otkrili na desetine kofera, ruksaka, satova, naočara, parfema i mobilnih telefona. Najveći dio pronađene robe otkriven je u kontejneru u kojem živi maloljetnik iz BiH, koji je sada osumnjičen za krađu. Dio plijena pronađen je i u automobilima parkiranim po naselju.

Policija je već uspjela identifikovati neke od vlasnika ukradene robe, pretežno engleske turiste, dok je ostatak robe prebačen u biro za izgubljene stvari kako bi se pronašli vlasnici

. Akcija je ukazala na ozbiljan problem krađe i ilegalne trgovine u ovom naselju, a istraga se nastavlja kako bi se razjasnili svi detalji i eventualno otkrili drugi mogući počinioci.

Ova akcija policije dolazi u trenutku kada se pojačavaju napori u borbi protiv kriminalnih aktivnosti i zaštiti turističkih atrakcija u Rimu.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija