Maloljetnik osujećen u namjeri da proda pištolj preko Facebooka

Pripadnici bjelopoljske policije juče su pretresli četiri lokacije i od građana oduzeli tri pištolja, vazdušnu pušku i municiju.

“Službenici CB Bijelo Polje su postupajući po saznajima da maloljetni N.Š. putem društvene mreže Fejsbuk pokušava da proda pištolj „CZ“, tzv. tetejac, pretresli kuću u kojoj maloljetnik stanuje i tom prilikom od njegovog srodnika M.Š. oduzeli pištolj „Walter“ u ileglanom posjedu. Pištolj koji je maloljetnik, pokušavao da proda tu nije pronađen. Nakon sa saznanja da taj pištolj ustvari pripada bliskom rođaku P.Š. pretres je obavljen i u njegovoj kući i od njega je oduzet navedeni pištolj, „CZ“ – tetejac, cl. 7,62 mm, takođe u ilegalnom posjedu“, navodi se u saopštenju Uprave policije.

U saopštenju se dodaje da su policajci na osnovu operativnih saznanja pretresli stan u vlasništvu V.R. i tom prilikom od N.R. privremeno su oduzeli pištolj „CZ“, cal. 9mm, pet metaka istog kalibra i vazdušnu pušku „Quatro“, model 125, cal. 4,5mm.

„Pretrešena je i kuća u vlasništvu B.K. i tom prilikom policajci su pronašli i oduzeli pet metaka cal. 7,9mm. O oduzetom oružju i municiji obaviješten je nadležni državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Bijelom Polju, koji se izjasnio da će nakon prikupljenih obavještenja i izvršenih vještačenja kvalifikovati krivična djela“, ističe se u saopštenju.

 

 

Crna hronika