Maloljetnik priznao policiji da je vlasnik plantaže indijske konoplje

Nastavljajući pojačan rad na otkrivanju i dokumentiranju kaznenih djela iz oblasti zlouporaba opojnih droga službenici kriminalističke policije MUP-a Posavskog kantona su temeljem prethodno prikupljenih kriminalističko-obavještajnih saznanja doznali da maloljetnik iz Donje Mahale, općina Orašje kod sebe posjeduje opojnu drogu marihuanu, saopćeno je iz MUP-a Posavskog kantona.

On je doveden u službene prostorije PS Orašje, gdje je policijskim službenicima predao tri stabljike zelene boje koje svojim izgledom podsjećaju na stabljike indijske konoplje čime je počinio krivična djela neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga, a o čemu je obaviješten nadležni tužitelj.

Provodeći kriminalističko istraživanje policijski službenici su došli do saznanja, a maloljetnik je u cijelosti i priznao, da je vlasnik i plantaže na kojoj su pronađene četiri stabljike indijske konoplje, a koju plantažu su službenici kriminalističke policije pronašli 29. septembra na lokalitetu Mlake u blizini Vodotornja u Donjoj Mahali, općina Orašje, prenosi Avaz.

Zbog toga će protiv maloljetnika nadležnom tužilastvu Posavskog kantona biti podnesen izvještaj o izvršenom krivičnom neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Maloljetnikova plantaža indijske konoplje
Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79