Maloljetnik starijem muškarcu prodao rodicu za 1.600 eura

Maloljetnik iz sela Bučim kod Radoviša, na istoku Sjeverne Makedonije, čiji identitet nije saopšten, za 1.600 eura je starijem muškarcu na silu prodao svoju rodicu radi braka.
Djevojčica je uspjela da pobjegne, a potom je rodica ovog starijeg muškarca prijavila policiji koja je protiv njih podnijela tužbu zbog krivičnog dela “trgovine djetetom”, prenosi Telegraf.rs.

Prema saopćenju tužilaštva, u aprilu ove godine u radoviškom selu Bučim, prvoosumnjičeni, koji je maloljetnik, uz upotrebu sile, prevare i prisile, koristeći nemoć žrtve, podveo je svoju 15-godišnju rodicu na prisilni brak drugoosumnjičenoj osobi.

Iako je znao da je djevojčica maloljetna, taj muškarac čiji identitet nije saopćen, ipak je pristao da je od njenog rođaka kupi za 1.600 eura.

“Prvoosumnjičeni je 17. aprila odveo djevojčicu na prethodno dogovoreno mjesto. Čovjek je isplatio zatraženu sumu novca i djevojčicu poveo sa sobom. Ona je pružala otpor, pa je on upotrijebio fizičku silu, psihološko nasilje, a pokušao je i da je obljubi”, saopštili su iz tužilaštva.

(VIDEO) Objavljeni snimci teroriziranja profesora: Gađali ga, puštali mu srpsko kolo

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79