Maloljetnik ugrizao policajca za nogu

Visovacko jezero, 250318. I dalje je u tijeku intetezivna potraga za jednim od cetvorice maloljetnika kojima se u jucerasnjim vecernjim satima potopio brod na Visovackom jezeru. Foto: Nikolina Vukovic Stipanicev / CROPIX

Na suđenju na Općinskom sudu u Bjelovaru, maloljetnik je proglašen krivim za tri kaznena djela – tešku krađu, tešku krađu u pokušaju te napad na službenu osobu.

Prvo kazneno djelo uključivalo je provalu u zaključani automobil marke Peugeot.

Tinejdžer je tešku krađu počinio 13. februara 2022. kada je nakon ponoći prišao zaključanom autu marke Peugeot koji je bio parkiran ispred kuće te uz pomoć alata otvorio vozačeva vrata, prenosi Index.hr.

Poslije toga je maloljetnik razvalio pretinac koji se nalazi između vozačevog i suvozačevog sjedala odakle je ukrao muški kožni preklopni novčanik s ličnom dokumentima, bankovne kartice i iznos od 16.50 kuna. Vlasnika auta je ukupno oštetio za iznos od 2000 kuna.

Nekoliko minuta nakon provale u auto maloljetnik je komadom betona udarao po dvoslojnom IZO staklu ulaznih vrata jedne prodavnice pri čemu je uspio razbiti vanjsko staklo.

Tada je primijetio da stiže policija nakon čega je bacio komad betona i počeo bježati, piše Bjelovar.live. Policijski službenici su mu rekli da stane, no tinejdžer se na to oglušio. Policajci su ga na kraju uhvatili.

Općinski sud donio je prvotnu odluku o jednogodišnjoj zatvorskoj kazni za maloljetnika, no ta je kazna na kraju zamijenjena uslovnom. Sukladno toj odluci, maloljetnik neće izdržavati zatvorsku kaznu ako se u roku od pet godina suzdrži od ponovnog počinjenja kaznenih djela.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79