Maloljetnika u Sarajevu pretukli navijači, a ne migranti

Radeći na rasvjetljavanju pokušaja razbojništva nad maloljetnikom, koji je tom prilikom zadobio teške povrede opasne po život, policajci MUP-a Kantona Sarajevo došli su do saznanja da ovog 17-godišnjaka nisu pretukli migranti, kako se to prvobitno navodilo, već da se radi o pripadnicima navijačke grupe.

Maloljetnik je pretučen 3. maja, a prema prvobitnim informacijama, incident se dogodio u ulici Halida Kajtaza, nedaleko od Željezničke stanice. Međutim, policajci su istragom utvrdili da je krivično djelo počinjeno na Mostu Suade Dilberović i Olge Sučić, prenosi Avaz.

Otac maloljetnika medijima je ranije ispričao kako njegov sin krenuo kući oko 19 sati od Željezničke stanice prema tunelu Ciglane, te da su mu sprijeda prišla dvojica migranata i uhvatila ga za “bubreg” torbicu koju je nosio. Oni su mu, kako je tada kazao, tražili pare, te ga udarili šipkom u glavu.

Zbog teških povreda glave, maloljetnik je zbrinut u Općoj bolnici, gdje je skoro tri i po sata trajala operacija.

– Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju spomenutog događaja – navodi se u saopćenju MUP-a KS.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79