Maloljetniku upali u kuću, udarali ga, pa tražili da im do kraja mjeseca nabavi 2.000 eura: Počiniteljima određen pritvor

Na osnovu predloga Osnovnog javnog tužilaštva u Smederevu, u Srbiji, zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršili krivično djelo iznude u saizvršilaštvu, osumnjičenima D.S. (20) i B.Ć. (19) određen je pritvor u trajanju do 30 dana zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će boravkom na slobodi uticati na svjedoke.

Osumnjičenima se stavlja na teret da su, u prisustvu svjedoka, prošlog vikenda upotrebom sile i prijetnje pokušali da maloljetnog oštećenog prinude da im pribavi novac u iznosu od 2.000 eura, tako što su mu najprije u kući u kojoj živi zadali više udaraca rukama i nogama po tijelu, a potom narednog dana putem telefonskih poruka ponovo od oštećenog zahtjevali da im pribavi nevedeni iznos do kraja mjeseca, uz prijetnju po život i tijelo oštećenog.

Od strane tužilaštva je prema osumnjičenima najprije određeno zadržavanje a potom je, s obzirom na činjenicu da je u toku postupka potrebno ispitati više svjedoka i maloljetnog oštećenog, predloženo i određivanje pritvora.

Krivično djelo iznude čini svako ko u namjeri da sebi ili drugom pribavi protivpravnu imovinsku korist, silom ili prijetnjom prinudi drugog da nešto učini ili ne učini na štetu svoje ili tuđe imovine. Za osnovni oblik navedenog krivičnog djela zaprijećena je kazna zatvora od jedne do osam godina.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79