“Maltretirali su mi dijete. Moje dijete nema životinjske nagone kako su oni to pokušali predstaviti”

Ova majka jučer je na svom Facebook profilu objavila video u kome je izjavila kako je njenom maloljetnom djetetu  jučer bio zabranjen ulazak u Osnovnu školu Isa-beg Ishaković u Sarajevu.

Kako su za portal Index.ba ispričali majka i otac, dijete je od treće godine pohađalo Američku internacionalnu školu QSI, nakon pet godina su ga odlučili prebaciti u drugu školu. Kako stanuju na Ilidži odlučili su se za Međunarodnu osnovnu školu Ilidža, misleći da se radi o američkoj školi. Roditelji tvrde, međutim, da se iza svega krije druga ideologija.

Nakon toga odlučili su se da njihovo dijete ne pohađa tu školu.

loading...

Kako je djetetu maternji jezik engleski (rođen u SAD), neophodno je bilo obezbijediti prelazak u školu sa engleskim jezikom, pa su se odlučili za Osnovnu školu Isha-beg Ishaković, koju je osnovala fondacija Sedef i koja ima nastavu na bosanskom i engleskom jeziku. Od starta kako su rekli naišli su na negodovanje direktorice Nezire Popovac.

Iz MUP-a KS su rekli da nije u nadležnosti policije da nekome ne dozvole ulazak u školu, ali da će više informacija o samom slučaju dostaviti javnosti dok dobiju odgovor od Treće PU (Novo Sarajevo), prenosi Index.ba.

Naša redakcija kontaktirala je diretoricu ove škole Neziru Popavac, kako bi dobili njenu izjavu,  na šta nam je ona obećala da će odgovore na naša pitanja dostaviti pismenim putem.

Šta je za portal Source izjavila Dželila Takbaović pogledajte u video prilogu.

Loading..