Mama me više ne želi: Sudbina dječaka porijeklom iz BiH iznenadila Italiju

Scena iz gradića Karmanjola, koji se nalazi u okrugu Torino, šokirala je Italiju. Prolaznici i vozači primijetili su dječaka kako sam luta putem po velikoj hladnoći.

Satima je, u tankom džemperu, besciljno išao duž puta 128 riskirajući da ga pregazi neko vozilo, na sebi nije imao čak ni jaknu, piše “Il Mesađero”.

– Mama me više ne želi. Izbacila me iz kuće. Sada živi s drugim muškarcem, a ja tražim svoje rođake – tužno je kazao osmogodišnji dječak zaprepaštenim policajcima, koji su ga identificirali nakon prijave građana.

Uz pomoć Instagrama, utvrđeno je da nesretni osmogodišnjak govori istinu! Policajci su pronašli njegovu 38-godišnju majku, koja je državljanka BiH, te je potvrdila da ne želi dijete jer sad živi sa svojim novim partnerom.

Italijanska javnost tek sada je saznala šta se dešavalo 23. decembra prošle godine.

Objasnila je da dječak već neko vrijeme živi sa djedom i bakom, dok je adresa oca, koji je također državljanin BiH, za sada nepoznata.

Protiv oba roditelja podnesena je prijava zbog napuštanja maloljetnog djeteta, a brigu o dječaku preuzele su nadležne socijalne službe.

Dok je trajala istraga, nesretni dječak postao je maskota općinske policije, čiji pripadnici su se, zajedno sa Karitasom, brinuli o njemu.

Ivana Gaveljo, gradonačelnica Karmanjole, rekla je novinarima kako je tužna sudbina dječaka svima slomila srce.

– On je veoma nježan i miran dječak, koji nikad nije išao u školu. Smješten je u sigurnu kuću u kojoj se osjeća prihvaćenim. To je dobra stvar, pozitivan signal jer ga očekuje odrastanje u nimalo jednostavnim okolnostima – kazala je gradonačelnica Ivana Gaveljo.

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments