Mandić: Kapidžić u saradnji s HDZ-om ne dozvoljava ni rekonstrukciju vodovoda

Načelnik Općine Centar Srđan Mandić uputio je kritike na rad Federalnog ministarstva prostornog uređenja i Komisije za očuvanje nacionalnih spomenika na čijem je čelu Faruk Kapidžić.

Kako je istakao Mandić, Općina Centar se u januaru 2021. godine obratila Federalnom ministarstvu prostornog uređenja s ciljem izdavanja urbanističke saglasnosti za rekonstrukciju vodovodne mreže na dijelu ulica u centru grada, tačnije u ulici Mis Irbi te dijelu ulice La Benevolencija.
Načelnik Mandić objasnio je, uz priloženi dokument, kako je Općina umjesto saglasnosti nakon podnošenja zahtjeva, upućena na Komisiju za očuvanje nacionalnih spomenika BiH na čijem čelu se nalazi Faruk Kapidžić.

“Evo kako u praksi izgleda djelovanje Faruka Kapidžića i njegove tzv. zaštite Historijskog urbanog krajolika. U saradnji sa HDZ ministrom ne dozvoljavaju rekonstrukciju vodovodne mreže u Ulici Mis Irbina. Podnijeli smo zahtjev 27. januara, 15. marta nas prepuštaju Kapidžiću. Ovo je vrhunac drskosti i konačni dokaz namjera SDA. Nakon što su nas ostavili bez vakcina, sada nam oduzimaju pravo na dotok vode. E, pa imam za vas odgovor. Mi ćemo kopati i postavljati cijevi, a vi nas pokušajte zaustaviti. Dosta vas je bilo”, napisao je Mandić.

Drage sugrađanke i sugrađani, stanovnici Opštine Centar,

Evo kako u praksi izgleda djelovanje Faruka Kapidžića i…

Posted by Srđan Mandić on Tuesday, 30 March 2021

U posljednjih nekoliko mjeseci ovaj slučaj predstavlja samo jedan u nizu političkih duela vladajućih stranaka u Kantonu Sarajevo i bivšeg ministra prostornog uređenja KS Faruka Kapidžića.

Krajem februara, predsjednik Naroda i pravde Elmedin Konaković govorio je o problemima koje može prouzrokovati odluka o proglašenju “Historijskog urbanog krajolika Sarajeva”, a čini se kako su u ovom slučaju rekonstrukcije vodovodne mreže u centru Sarajevo ponovno na vidjelo izašle nesuglasice između vladajućih partija i nekadašnjeg ministra.

Lista nacionalnih spomenika.
Crkve, dzamije, mezarja, samostani, katedrale, turbeta, groblja, tvrdjave…
Samo u…

Posted by Elmedin Konakovic on Tuesday, 30 March 2021 

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79