Mandić nakon što je platio kaznu: Neki su imali problema, jer u predstavi je i golotinja

Mandić nakon što je platio kaznu

Neki su imali problema, jer u predstavi je i golotinja

Sarajevska policija kaznila je vrhunskog i nagrađivanog slovenačkog glumca Marka Mandića zbog uključivanja elemenata golotinje u subotnji nastup u sklopu međunarodnog festivala ispred Narodnog pozorišta Sarajevo. Mandić je za N1 Slovenija objasnio šta se desilo, prenosi DEPO Portal.

Slovenački glumac Marko Mandić nastupio je u subotu ispred Narodnog pozorišta u Sarajevu na poziv Međunarodnog festivala umjetnosti Zvrk. Predstava pod nazivom Zajedno, koja, između ostalog, propituje važnost partnerstva i ljubavi, uključuje i elemente golotinje.

Nastup je prekinut jer nije prijavljen u skladu sa Zakonom o javnom okupljanju Kantona Sarajevo. Mandić je, s druge strane, kažnjen zbog narušavanja javnog reda i mira. Zbog Mandićeve golotinje na subotnjem umjetničkom performansu, uznemireni su i pojedini dijelovi društva u BiH.

Kako je u odgovoru objasnio glumac Marko Mandić, predstava nije prekinuta tokom njegove golotinje, već kasnije. – Neki su imali problema, jer u predstavi je i golotinja, rekao je Mandić za N1.
Policija je, kako je rekao, korektno postupala prema svima umješanim.

“I sa onima koji su imali problema sa predstavom i sa nama”, dodao je. On je dodao da mu nije poznat razlog zašto organizatori festivala nisu sproveli sve procedure za javnu manifestaciju.

– Tema festivala je ljubav i suživot između ljudi i zajednica. Sadržaj predstave Zajedno je i ljubav. Ali ljubav uključuje i tijelo, često nago tijelo. Zato mi je čudno, prije svega, da struje koje najviše promiču povećanje nataliteta imaju najviše problema s tjelesnošću, rekao je Mandić koji je naglasio da incident u Sarajevu neće uticati na dalje prikazivanje predstave.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79