Mandić optužio Karićku da laže: Opština nema nadležnost. Planirali smo 250.000 KM za obnovu fasada

Načelnik sarajevske Općine Centar Srđan Mandić u nedjelju je saopštio da se urušio dio zida stare centrale na Marijin Dvoru. Srećom, kako je dodao, nije bilo opasnosti za živote ljudi.

Gradonačelnica Benjamina Karić je optužila Mandića da nisu dali ni jednu jedinu marku za obnovu fasada, a nakon njenog saopštenja, brzo je odgovorio Mandić i rekao kako gradonačelnica ne govori istinu.

Karić poručila Mandiću: “Počeli ste da se interesujete za posao. Za fasade niste dali ni 1 KM”

“Poštovana gradonačelnice Benjamina Karić rođ. Londrc,

Nemam običaj odgovarati javno, osim kad neko ko obavlja važnu javnu funkciju iznosi neistine. A vi ste to učinili, i jako mi je žao zbog toga. Iz tog razloga, moram Vas demantovati.

Dakle, opština Centar nije mogla ukloniti ruševne objekte jer za to nema nadležnost, nažalost. I svaka takva aktivnost bi proizvela reakciju federalne inspekcije, jer je riječ isključivo o njihovoj nadležnosti. Ni danas, kada sam bio na terenu, nisam mogao izdati takav nalog, iako se zgrada, koja je privatno vlasništvo, urušila. Dani koji slijede pokazaće da niste u pravu.

Drugo, za obnovu fasada u budzetu naše opštine planirano je 250.000 KM i taj vam novac stoji na raspolaganju. Nepristojno je reći da “nismo uplatili ni jednu marku”

Ja sam gradsku upravu, ali i sve druge nadležne institucije, pozvao da reagujete, svako u svom domenu. Samo to. Tražim pomoć. I neka se konačno ovo pokrene sa mrtve tačke, makar se mi javno dopisivali. Ali, nisam, i neću ni sad, kvalifikovao i ocjenjivao Vaš rad, pogotovo ne na način kako ste Vi to učinili prema meni, ispod svih kriterija i tendenciozno. Mladi ste, popularni, na početku jedne, vjerovatno, velike političke karijere. Borite se za svoje principe i stavove ISTINOM. Sve drugo imate. Ja Vam opraštam”, napisao je Mandić na Facebooku.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79