Mandić: Pospremanje će trajati i duže od mog mandata

Gost emisije Federacija danas na Federalnoj televiziji bio je načelnik sarajevske Općine Centar Srđan Mandić.

Govoreći o Bogiću Bogićeviću kao gradonačelniku Sarajeva i građanima Sarajeva – kazao je kako nekog koga građani traže je osoba koju zaslužuju. Podsjetio je kako je donio odluku da bude kandidat načelnika znajući da će Bogić Bogićević biti na čelu Grada.

“U meni tinja nada da će on nakon svega, ipak, predomsliti se”.

Mandić je istakao kako je na posljednje izbore – sa Tanovićem, Muzurom i Hadžibajrićem – izašao sa konceptom borbe za jednu novu Bosnu i Hercegovinu, za Bosnu i Hercegovinu koju je branio Bogić Bogićević 1991. godine

“Podrška nama bila je i podrška njemu”.

Na neposrednim izborima on bi pobijedio, tvrdi Mandić.

“Puna odgovornost za cirkus u Gradskom vijeću je na SDA i njihovim metodama koje poprimaju oblik političkog mafijaštva, odnosno trgovine”, poručio je Mandić.

Dodao je da je i 2016. godine uvečer postignut dogovor za Sabinu Ćudić – ujutro je izigran. Kao i aferi Asim, na isti način, kazao je, pokušano je da se onemogući Bogićevićev izbor.

“Oni su još jednom pokazali da im nije do građanske države, samo im je stalo do vlasti”.

Mi smo svjesni svoji grešaka, kazao je Mandić: “U svoje ime, u ime Naše stranke i Četvorke izvinjavam se Bogiću Bogićeviću kroz sve ono što je prošao, a nije morao”.

Objašnjavajući slabost Četvorke, kazao je da se ona ogleda u liderima stranaka koji jedno govore, a drugo rade: “Nismo dobro procijenili s kime ulazimo u dogovore.”

Imenovanje sina Kemala Ademovića na poziciju predsjednika Gradskog vijeća nije greška. Bogić Bogićević i Jasmin Ademović bili bi optimalna kombinacija.

Uskoro će 100 dana otkako je na čelu Općine. Najavljeno pospremanje će trajati i duže od mog mandata, kazao je Mandić.

“Odluku o bijelom hljebu ćemo ukinuti”, poručio je on.

Urbanističke saglasnosti i dozvole su jedan od prioriteta – uskoro ćemo objaviti informacije i predati ih istražnim organima.

Što se tiče vakcinacije, naveo je da ne može osporiti ničiju želju da se bori za život: “Ja neću ići u Srbiju. Hvala im, ali neka je sramota vlasti u BiH”.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79