Mandić: Zatražit ću izvještaj o tome zašto su anesteziolozi napustili KCUS

Federalni ministar zdravstva Vjekoslav Mandić zatražit će izvještaj o okolnostima zbog kojih je 13 anesteziologa napustilo Klinički centar Univerziteta u Sarajevu.

– U skladu sa svojim nadležnostima tražit ću izvještaj članova Upravnog vijeća u ime Vlade FBiH i direktorice KCUS-a, te očitovanje u vezi s novonastalom situacijom s anesteziolozima – izjavio je Mandić.

– Bit će zatražena informacija i da li su zatraženi prekidi radnog odnosa od anesteziologa, kao i o razlozima – naveo je.

Posebno će biti zatražena informacija na koji način će biti organiziran proces rada u ovoj zdravstvenoj ustanovi, naročito kod zbrinjavanja pacijenata oboljelih od COVID-19, saopćeno je iz Kabineta ministra Mandića piše Faktor.

NS traži da direktorica KCUS-a podnese ostavku ili bude smijenjena: Sebija Izetbegović će ostati jedina uposlenica te institucije


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79