Mandićevo oslobođanje Sarajeva od SDA i kritike: Borba protiv mafije ili uvreda građanima

Načelnik sarajevske Općine Centar, one koja je u nekom ranijem periodu vrijedila kao 10 drugih, Srđan Mandić, koji je u slobodno vrijeme i potpredsjednik Naše stranke, jednom čestitkom digao je veliku prašinu.

Mandić je, čestitajući izbor novoj gradonačelnici glavnog grada, drugarici iz partnerskog SDP-a Benjamini Karić, uz emotikon srca napisao kako je Sarajevo ponovo slobodan grad.

Nakon prvog vala kritika Mandić je u novoj objavi na Facebooku naslovljenoj “Od koga ili čega je danas Sarajevo oslobođeno?”, nastojao pojasniti šta je želio reći.

“Ako se prisjetimo načina na koji je bivši gradonačelnik Abdulah Skaka izabran, a što je jasno prezentirano u snimku koji je objavio načelnik Općine Novi Grad, gospodin Efendić, u kojem se Asim Sarajlić hvali kako su, poput likova iz ‘Kuma’, oteli građankama i građanima slobodu i demokratiju, potpuno je jasno od koga je Sarajevo danas oslobođeno. Oslobođeno je od političke mafije koja je spriječila izbor Bogića Bogićevića za gradonačelnika. Oslobođen je od nesposobne i korumpirane vlasti koja je pravila viceve i izvrgavala ruglu antifašističku tekovinu na koju smo svi ponosni”, napisao je načelnik.

Mandićevo oslobađanje Sarajeva rezultiralo je pozivom na izvinjenje iz sarajevske organizacije SDA.

“Pozivamo Srđana Mandića, načelnika Općine Centar, da se izvini građanima Sarajeva zbog novih uvredljivih izjava, ovaj put da je ‘Sarajevo ponovo slobodan grad’, a povodom izbora gradonačelnice Sarajeva. Reakcije zgroženih građana Sarajeva najbolje oslikavaju u kojoj mjeri je Mandićeva izjava povrijedila njihove osjećaje. Pozivamo Mandića da se oslobodi stalne netrpeljivosti koju u svojim izjavama pokazuje prema većini građana Sarajeva te da se okrene radu i projektima u svojoj lokalnoj zajednici”, kazali su oni.

Nikakve velike riječi, kao ni uvrede kojima je nažalost sklon, a koje pokazuje otkad je postao načelnik, neće prikriti niti zamaskirati njegov nerad, dodali su oni.

“Svoju energiju i vrijeme bi, umjesto u bjesomučno i besmisleno pisanje i komentarisanje po Facebooku i društvenim mrežama, morao usmjeriti u rad i obećane projekte za lokalnu zajednicu za koju je izabran”, kazali su iz SDA.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79