Manji broj turista: U julu i augustu prodano samo 2.600 karata za šestosjed na Bjelašnici

Olimpijske planine Bjelašnica i Igman nude zanimljive sadržaje.

– Najveća atrakcija je svakako panoramsko razgledanje i vožnja šestosjednom žičarom koja i privlači najveći broj posjetilaca u ljetnom periodu jer zelenilo, šume i svjež zrak čine Bjelašnicu pravim prirodnim utočištem na nadmorskoj visini od 2067 metara. Posljedice globalne epidemije zbog koronavirusa i više su nego očigledne u svim društvenim sferama, a sektor turizma je ozbiljno ugrožen pandemijom. Situacija sa koronavirusom je uveliko utjecala na otežano poslovanje KJP ZOI 84 prevashodno zbog smanjenog broja kako stranih, tako i domaćih gostiju. Kao potvrda gore navedenom, navodimo podatak da je u periodu juli i august 2019. godine prodato oko 28.000 karata za vožnju šestosjednom žičarom u ljetnom periodu, a u julu i augustu 2020. godine oko 2.600 karata. Nadamo se da će odgovorne institucije u Bosni i Hercegovini naći način da pomognu svim kompanijama kojima je pružanje usluga u turizmu jedna od osnovnih djelatnosti – kaže v.d. direktor ZOI-ja Edis Baković.

Jahorina bilježi najuspješniju ljetnu sezonu u historiji: Promet uvećan za više od 260 posto

Podsjetimo, u junu 2020. godine je imenovana nova uprava KJP “ZOI'84“ Olimpijski centar Sarajevo d.o.o. Sarajevo, na čelu s direktorom Edisom Bakovićem, prenosi Faktor.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79