Marić: Dodik stvara narativ da je sve negativno te da tako zabavlja svoje birače

Gostujući u Bosanskom vjestniku Face televizije, politička analitičarka Ivana Marić govorila je o roku koji nam je dala Evropska unija, a koji samo što nije istekao.

Za danas je u Mostaru zakazan sastanak lidera stranaka koje čine koaliciju na državnom nivou, koji je vjerovatno ujedno i posljednji pokušaj usaglašavanja dva zakona iz zahtjeva EU.

O dogovoru, ili pak nametanju izmjena Izbornog zakona BiH, Marić poručuje da je moguće i jedno i drugo.

– Dobro je da imamo rezervnu opciju. Mi ćemo svakako imati izbore. Možemo biti mirni i relaksirani. Bilo bi bolje da se dogovore politčke stranke. Nije kraj svijeta u martu, bilo bi dobro da ga stignemo. Svjesni su očekivanja građana, naredni rok će možda biti u ljeto.

Ne smiju nas ostaviti zato što smo preskupi, vjerujem da će pronaći neki način. Mislim da treba nagraditi ovaj trud. Dobro je vidjeti Dodika da radi nešto za BiH. Trebalo nam je da rade svi za BiH – poručila je Marić.

Marić smatra da Dodik stvara narativ da je sve negativno te da tako zabavlja svoje birače.

– On njima govori kako nije dobro bilo šta da uradi za BiH. Kada bace zamku trebamo to ignorisati. On je došao na Sud BiH, time je pokazao da sve priznaje i da se boji pravosuđa BiH i da nije iznad toga – kazala je Marić.

Marić je, među ostalim, govorila i o odluci ministra Rimca da ne da saglasnost doktoru Ismetu Gavrankapetanoviću za direktora Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79