Marićka o Ademoviću: Šta zna dijete šta je 300.000 KM. Mandić mu nije htio “asimovski” završiti neke stvari

Vijećnici sarajevske Općine Centar su potpisali inicijativu za opoziv načelnika Srđana Mandića, Mandić je jučer za sve optužio NiPovog Jasmina Ademovića, jer, kako kaže, želi biti načelnik.

Građani će glasati o smjeni Srđana Mandića

Podsjetimo, Srđan Mandić je načelnik Općine Centar od 2020. godine.

Mandić: Jasmin Ademović stoji iza mog opoziva. Želi da bude načelnik!

Reakcije na opoziv načelnika se ne stišavaju, a svom komentar je dala i politička analitičarka Ivana Marić.

Marićka je rekla kako nije isto opozvati načelnika koji je lišen slobode i osumnjičen za kriminal (Ibrahim Hadžibajrić) i Srđana Mandića jer nije “završavao neke stvari na asimovski način”.

Jedno je opozvati načelnika koji je u zatvoru zbog kriminala, a potpuno drugo je tražiti opoziv načelnika iz partnerske stranke zato što nije htio neke stvari asimovski “završiti”.

Da ne govorimo o tome da se to dešava samo godinu dana pred izbore, tako da bi mandat novom načelniku bio samo godinu dana.

Da ne govorimo o tome da će referendum građane koštati oko 150.000 KM, a eventualni prijevremeni izbori vjerojatno i više od toga.

Da ne govorimo o tome da ovo ide u prilog SDA koji jedva čeka da imaju za šta kritikovati Trojku i ukazati na njihove slabosti, a posebno u ovako osjetljivom periodu formiranja vlasti.

Ali šta zna dijete šta je 300.000 KM i šta je lojalnost kad vidi svoju priliku za poziciju načelnika u općini ‘vrijednijoj od deset drugih'”, napisala je Marićka.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79