Poznat identitet uhapšenih dilera koji su prodavali marihuanu oko škola

Pripadnici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS-a i Policijske uprave Banja Luka danas su u okviru akcije “Kamel” uhapsili šest osoba osumnjičenih da su počinili djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga.

Kako saznajemo, uhapšeni su Luka Stojanović (20), Filip Simić Ćiro (20), Dragan Zrnić Stajba (22), Dejan Gajić Gaja (28) i Stefan Sladojević (24) svi iz Banje Luke, te i Srđan Damjanović Srki (21) iz Laktaša.

Uhapšeni se sumnjiče da su marihuanu prodavali maloljetnicima u blizini odgojno-obrazovnih ustanova na području Banje Luke i Laktaša.

loading...

– Na osnovu naredbi nadležnih sudova izvršen je pretres na šest lokacija na području grada Banja Luke i jedne lokacije na području općine Laktaši. Tokom pretresa pronađeno je i izuzeta određena količina marihuane, sredstva za pakovanje opojne droge, prezicne vage, te mobilni telefoni i nosači SIM kartica, kao i drugi predmeti koji će poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku – saopćeno je iz PU Banja Luka.

Svi uhapšeni će uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga u toku dana biti predati u Okružno javno tužilaštvo Banja Luka.

– S obzirom na to da je u toku saslušanje većeg broja lica, te i dalje prikupljanje relevantnih dokaza, u slučaju procesuiranja drugih lica, javnost će biti obaviještena – saopćeno je iz PU Banja Luka.

 

 

Crna hronika/Faktor