Mariju iz Mostara Procredit banka uništila život i brak: “Skinuli su mi 10.000 KM bez razloga i blokirali me”

Mariju iz Mostara Procredit banka uništila život i brak: “Skinuli su mi 10.000 KM bez razloga i blokirali me”


Mario iz Mostara mjesecima ima problem problem sa Procredit bankom iz  Sarajeva koja je, kako kaže uništila život, brak i posao – piše Crna-Hronika.

Zbog problema kojeg su mu namjerno napravili iz banke gdje su mu zbog nejasnog razloga ali i protuzakonitog oduzimanja 10.000 KM sa računa sad njegove bivše firme. Problem sa bankom prouzrokovao je poslovni problem da je bio prinuđen likvidirati kompaniju, rasprodati sve šta se može prodati ali je doživio i probleme lične prirode.

Supruga kao i bivši prijatelji su mu okrenuli leđa proglasili ga kockarom i propalicom, tako da je pored kompanije izgubio i brak.

Jedna koja mu nije okrenula leđa bila su maloljetna djeca koju i dalje skrbi koliko može. Zbog ovog problema odlučio je tužiti sarajevsku banku pred Općinskim sudom ali ih prijaviti i Tužilaštvu HNK-a kao i Agenciji za bankarstvo FBiH.

Kako tvrdi Mario Čavar iz Mostara za portal Crna-Hronika, nakon što je pokrenuo sudski postupak, banka je odlučila prekinuti svu komunikaciju sa njim.

“Nestajale su moje pare s računa i kako su bili “sposobni” nisu mogli riješit problem 2 mjeseca i kad su kao “riješili” kažu da im je pao sistem. Tuži nas a za to je već bilo kasno jer dva mjeseca nisam radio što je bilo previše za mene. Uzeli su mi oko 10.000 KM plus dva mjeseca nisam znao šta se dešava, obećaju riješit će problem i ništa. Kad su me ubacili u kašnjenja, blokirali su mi račun radi dvije rate što nisam platio jer su mi oni uzeli protivzakonito pare, pa onda su odlučili raskinuli ugovor o kreditima koji je iznosio 45.000 KM.

Tu je kraj bio jer nisam mogao podići kredit nigdje jer mi je došlo na naplatu 45.000 KM.

Još uvijek čekamo odgovore iz navedene banka kada je u pitanju ovaj slučaj.

POGLEDAJ GALERIJU

Mario je snimio razgovor sa uposlenicima ove banke.

 

 



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija