Marina je bila majka 4 djece, a kada su otišli u bolnicu saopćili su joj najbolniju istinu

Marina Jovičić Ilić (38) iz Beograda je zbog jakih bolova u stomaku tri dana molila Hitnu pomoć da je posjeti, a kada su konačno došli i odveli je na VMA, doktori su utvrdili da joj nema spasa.

Ova majka četvoro maloljetne djece, među kojima je i beba od tek godinu dana, ubrzo je umrla iz još neutvrđenog razloga.

– Da je Hitna došla ranije, Marina bi možda bila živa – kaže za Kurir njen suprug Dragan Ilić, radnik “Beograd puta”, koji čeka rezultate obdukcije.

On objašnjava da je Marina 21. januara počela da zove Hitnu pomoć, a da su došli tek 23. januara.

– Tih dana Marina je bila sama u kući s djecom jer sam ja radio tokom cijelog dana na terenu. Prvo je imala virus gripa, temperaturu i groznicu, ali je 21. odjednom počeo i stomak jako da je boli i da se nadima. Sutradan joj je bilo još teže, naglo joj je pao pritisak, počela je da se guši i opet je zvala Hitnu. Rekli si joj da pije slanu vodu, digne noge na jastuk, popije lijek za smirenje – navodi Dragan.

Kad je uvečer došao kući, ona nije mogla da stoji, a nisu mogli do bolnice jer nemaju auto, te su se nadali da će joj do jutra biti bolje.

– Ja sam tog 23. januara ujutru morao na posao, pa je kuma došla da bude s Marinom. Njoj je bilo sve lošije, počela je da povraća, pa su opet zvale Hitnu pomoć, koja je uporno odbijala da pošalje ekipu poručujući im da same odu u bolnicu, kao i da dolazak Hitne mora da se plati ako je lažna uzbuna. Konačno su došli nakon trećeg poziva i odvezli je na VMA – ističe Dragan.

Marinina kuma kaže da su nove muke doživjele i na VMA.

– Prvo ju je primio hirurg, koji je zaključio da Marina nije za hitnu intervenciju i otpustio je kući. Odvela sam je preko puta na interno odeljenje, gdje su nam rekli da čekamo ispred ordinacije, iako je Marina već počela da se gubi i bunca. Čekali smo od šest sati uvečer do četiri ujutru. Konačno su joj 24. januara ujutru izmjerili pritisak i šećer i ustanovili da mora da ostane u bolnici. Onda su otkrili da su joj unutrašnji organi puni vode, da otkazuju jetra, slezina i bubrezi i da samo bog može da joj pomogne. Marina je umrla u noći između 26. i 27. januara.

Iz VMA kažu da je u toku redovan postupak unutrašnje kontrole kvaliteta rada zdravstvenih radnika koji su učestvovali u liječenju pacijentkinje Marine Jovičić Ilić. U Gradskom zavodu za hitnu medicinsku pomoć ističu da nisu dobili nikakvu žalbu povodom pacijentkinje Marine Jovičić Ilić, ali pozivaju članove porodice preminule da im se obrate ako imaju ikakvih sumnji u rad njihove službe.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79