Marjanović: Mi smo u raji mogli sve oprostiti, ali papke, posebno one političke, nikada

Kantonalni zastupnik Damir Marjanović napustio je Klub Naše stranke u Skupštini Kantona Sarajevo. Oglasio se tim povodom na svojoj Facebook stranici, a saopćenje prenosimo u cijelosti:

– U nauci, u životu, pa i u politici, kada dođeš u poziciju da zadate ciljeve, pa i obećanja, ne možeš ostvariti na jedan način, onda ti ne preostaje ništa drugo nego da pronađeš neki drugi način da to uradiš. Posebno kada su ti data riječ i zacrtani plan i program bitniji od političke popularnosti ili glasova na sljedećim izborima, na koje svakako ne računaš. U svakom slučaju, u proteklih godinu dana mnogo toga je urađeno, a moglo se i još više. Suradnja s kolegama iz kluba je bila korektna, određena neslaganja s rukovodstvom stranke davno elaborirana. No, ne treba se nikada osvrtati unazad, osim da bi se shvatile greške i na njima učilo. Na kraju, očekujem da ćemo kroz novu parlamentarnu grupu moj imenjak i ja značajno efikasnije doprinijeti realizaciji zacrtanih 300 mjera šestorke (sada još jače sedmorke), a posebno iz oblasti obrazovanja i nauke. I da, na kraju, za one zlurade, mi smo u raji mogli sve oprostiti, ali papke (a posebno one političke) nikada – napisao je Marjanović na svom Facebook profilu.

On će u budućnosti djelovati kao dio parlamentarne grupe zajedno sa zastupnikom Damirom Nikšićem, koji je prije nekoliko mjeseci napustio Klub SDP-a u Skupštini Kantona Sarajevo.

Iz klubova stranaka koje su dio vladajuće koalicije u proteklom periodu, pored Damira Marjanovića i Damira Nikšića, istupio je i zastupnik Fahrudin Pecikoza, koji je bio u Klubu zastupnika iz reda NBL-a.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79