Marko Miljković planirao likvidaciju Velje Nevolje i preuzimanje klana?

Privođenje dosad najbrutalnije kriminalne grupe u Srbiji, srušena je vizija Marka Miljkovića da ubije Veljka Belivuka da bi ga naslijedio na poziciji šefa “kavčana” u Srbiji.

Posljednjih mjeseci Miljković je evidentno pripremao teren da preuzme šefovsku poziciju u klanu, najviše nezadovoljan količinom novca koju dobija prilikom raspodjele plijena s Belivukom.

Budući da puč nije mogao da izvede sam, Mesar je oko sebe okupio nekoliko najbitnijih saradnika na koje je Belivuk mogao da se kladi, uvjeren u njihovu lojalnost.

Nervoza koju su primjećivali članovi kriminalne grupe kod Belivuka i Miljkovića često nije bila produkt problema u djelovanju grupe koja je iznuđivala novac, prodavala drogu i organizovala otmice i teške likvidacije, a to je pokazala istraga protiv ovog klana, čiji najnoviji detalji su sada procurili.

Otkrili su dugo skrivanu vezu između Darka Eleza, Velje Nevolje i Dijane Hrkalović

Nije isključeno da je Belivuk primijetio promjene u ponašanju Miljkovića, ali svakako da nije mogao ni da nasluti da mu partner sprema crnu kesu.

– Iz najnovijih dekodiranih poruka koje su Belivuk i Miljković razmenjivali s podređenim članovima grupe, ali i međusobno, a koje u startu nisu isplivale u prvi plan, istražni organi su naknadno otkrili da su sijevale varnice na relaciji Miljković-Belivuk.

Tu nisu uopšte cvjetale ruže i očigledno je da se Miljković borio za prevlast, budući da je radio iza leđa Velji i da ga je u porukama i razgovorima sa zajedničkim regrutima oslovljavao sa “onaj” ili “znaš već ko”, kritikujući sve češće njegove odluke i postupke. Čak u nekoliko Markovih poruka provejava mržnja i spremnost da Belivuku odrubi glavu – ispričao je izvor blizak istrazi.

Marko Miljković je očigledno mislio da zaslužuje više i dok je netrpeljivost prema gazda Velji dugo kanalisao, otvoreno je u razgovoru s njim opanjkavao njihovog big bosa Radoja Zvicera.

Iz poruka sa Skaj aplikacije koje su “kavčani” razmenjivali poslije likvidacije “škaljaraca” Igora Dedovića i Stevana Stamatovića, brutalno izrešetanih u Atini, vidi se da je Miljković Belivuku ljutito rekao da mu je dosta mrvica koje im Zvicer daje. Na osnovu tog razgovora pretpostavlja se da su Belivuk i Mesar organizovali likvidaciju u Atini, kao i likvidaciju Kožara i Hadžića na Krfu nekoliko mjeseci kasnije.

Darko Elez pristao da svjedoči protiv Velje Nevolje: Od Srbije traži samo jedno

– Marko je i na tribinama tada počeo da priča protiv Zvicera, smatrajući da njemu i Belivuku dodeljuje najprljavije poslove, a da im daje daleko manje para nego što zaslužuju. Belivuk se slagao sa Markom povodom Zvicera i govorio: “Uvijek mi moramo da organizujemo svoje ljude jer su Crnogorci nesposobni, a najveće pare uzimaju oni” – ispričao je ranije izvor.

Takođe, u presretnutim komunikacijama zabilježena je Belivukova poruka koju je nakon što je usmrtio Hodžića i Spahića u oktobru 2020. uputio saradnicima u Ritopeku, u kojoj, između ostalog, kaže: “Evo, deremo ove glupe Crnogorce.”

Kivni na Zvicera, Belivuk i Miljković u pritvoru pričaju da je on nesposoban i da su mu oni “napravili ime”, a da ne bi bio među živima da ga nije spasla “suknja”, aludirajući na Zvicerovu ženu Tamaru, koja je zapucala u Kijevu na njegove napadače.

U Tužilaštvo za organizovani kriminal danas su na saslušanje dovedeni Miloš Budimir, Vladimir Grek, Srđan Lalić, kao i Dejan Tešić, kao prvi od planirane sedmorke, osumnjičene za likvidaciju Nikole Mitića, u oktobru prošle godine u kući strave u Ritopeku. Mitiću su prvo odsjekli prst na nozi, zatim ga davili, a potom samljeli, pa ga spakovali u džakove i bacili u Dunav. Sva četvorica juče saslušanih su porekla krivicu i obavijestila tužioca da će se nadalje braniti ćutanjem.

– Kao organizatori grupe za ovu likvidaciju kojom su rukovodili preko telefona – Belivuk i Miljković, kao i njihov saradnik Vlade Draganić, biće saslušani naknadno, 1. decembra – kazao je izvor iz istrage.

Počinje suđenje načelniku Papiću

Nenad Vučkovic (u sredini) sa Stankovicem (lijevo) i Belivukom (desno)

Suđenje bivšem zamjeniku načelnika Službe za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOK) Goranu Papiću, optuženom za tzv. trgovinu uticajem, koji se tereti da je u aprilu 2020, mimo procedura, urgirao da se Marku Miljkoviću odmah vrati privremeno zaplenjeni blindirani automobil, koji mu je i vraćen istog dana, danas počinje u Višem sudu u Beogradu.

Papiću, koji se brani sa slobode nakon što mu je ukinut pritvor 29. aprila poslije skoro dva mjeseca, prijeti kazna od jedne do osam godina iza rešetaka, prenosi Blic.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79