“Marš na Drinu” orio se u kasarni OSBiH u Banjoj Luci i Dodik na Božićnom prijemu

U kasarni Oružanih snaga BiH Kozara u Banjoj Luci održava se Božićni prijem, koji tradicionalno organizira komanda Šeste pješadijske brigade Oružanih snaga BiH. Domaćin prijema je Mirko Okolić, zamjenik ministra odbrane BiH.

Za razliku od prošle godine kada su člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika zvuci “Marša na Drinu” dočekali na samom ulazu u kasarnu, ovoga puta nacionalistička pjesma puštena je u prostorijama kasarne. Stara vojnička koračnica, postala je početkom 90-tih himna srpskih navijača, huligana, nacionalista i to je ostala i danas, piše Faktor.

– Republika Srpska je spremna da ostane samo u ustavnoj BiH. Nadam se da će u BiH biti dijaloga. Usložnjava se situacija nakon proslave Dana RS. Malo gdje je zabilježeno da se nekom narodu brani proslava bilo čega. Ali u ovoj zemlji je sve nakaradno.

Zapad pokušava da satanizuje ovaj prostor stalnim sankcijama. Tako se, ne rješavaju problemi. Nas pokušavaju da kažnjavaju oduzimanjem raznih nadleznosti – rekao je Dodik.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79