Mašić: Koje aktivnosti Vlada FBiH poduzima da bi pomogla građanima u vrijeme enormne inflacije?

Mašić: Koje aktivnosti Vlada FBiH poduzima da bi pomogla građanima u vrijeme enormne inflacije?


Mi još uvijek nemamo presjeka onoga šta su mjere naše izvršne vlasti, kazao je Damir Mašić

U toku je dvodnevna sjednica Predstavničkog doma Parlamenta FBiH. Federalni poslanici u ovom trenutku postavljaju poslanička pitanja i podnose inicijative.

Šef Kluba poslanika SDP-a BiH Damir Mašić zatražio je od federalne Vlade da dostavi informacije koje aktivnosti poduzima da bi pomogla građanima u vrijeme enormne inflacije, poskupljenja, a posebno osnovnih životnih namirnica.

– Mi još uvijek nemamo presjeka onoga šta su mjere naše izvršne vlasti. One marže koje su na snazi bile su inicirane od strane zakonodavnog organa, podsjeća Mašić.

Poslanik HDZ-a BiH – HNS Ivica Pavković, pozvao je Vladu FBiH da finansijski pomogne općini Posušje koja se danima bori sa požarima na području parka prirode Blidinje i koji su zahvatili Čvrsnicu.

– Troškovi rastu iz dana u dan, a svaki dan treba osigurati naftu za vatrogasna vozila koja se nalaze na terenu. Očekujem da se Vlada uključi u rješavanje ovog problema i Vlada mora iznaći sredstva kako bi pomogla općini Posušje, kaže Pavković.

Šef Kluba poslanika HDZ BiH – HNS Marijan Klaić je u ime Kluba uputio pitanje tužilaštvu Kantona Sarajevo, MUP-u KS-a, Federalnoj upravi policije, FMUP-u i Federalnom tužilaštvu.

– Svi smo putem medija informirani da je dr. Matej Živković teško povrijeđen u sarajevskom naselju Dobrinja i od tada do danas nemamo informacija ko je počinitelj niti nalogodavac atentata na profesora Živkovića. Iz medija smo saznali da je to drugi put pokušaj atentata na ovog člana Komisije za vrijednosne papire FBiH, rekao je Klaić.

Poslanik SDA Husein Rošić uputio je pitanje direktoru Federalnog zavoda PIO/MIO o tome kada će početi primjena izmjena i dopuna Zakona o PIO-u, a posebno u dijelu srazmjernih penzija.

– Pitanje je kada će ljudi moći ostvariti svoja prava, jer je očito da početkom augusta neće dobiti razlike kako im je ranije obećano, kaže Rošić.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija