Masovna tuča na Baščaršiji, jedno lice teško povrijeđeno

Jučer, 31. oktobra, u ulici Bravadžiluk, u sarajevskoj općini Stari Grad, došlo je do masovne tuče u kojoj je teško povrijeđen 20-godišnji mladić.

Iz sarajevske policije danas otkrivaju više detalja.

Kako navode, 31. oktobra 2021. godine u 17.50 sati, dispečer Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo obavijestio je Prvu PU da se u ulici Bravadžiluk nalazi povrijeđena osoba.
Izlaskom na mjesto događaja, policijski službenici su zatekli povrijeđeno lice H.B., rođen 2001. godine, nastanjen u Sarajevu, a ljekarska pomoć mu je ukazala, prvo, ekipa Zavoda za hitnu medicinsku pomoć, a potom ljekari KCUS-a u Sarajevu.

Iz MUP-a navode kako su mu ljekari na Klinici za maksilofacijalnu hirurgiju konstatovali teške tjelesne povrede, nakon čega je upućen na kućno liječenje.

Izvršenim provjerama utvrđeno je da je isti zadobio tjelesne povrede u tuči u kojoj je učestvovalo više lica.

“O prednjem je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a uviđaj na licu mjesta obavili su policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo. Nastavlja se rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju navedenog događaja”, kažu iz policije za RadioSarajevo.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79