Masovna tučnjava u Sarajevu: Jedna osoba teško je povrijeđena

Jedna osoba teško je povrijeđena u tučnjavi koja se dogodila u Sarajevu, potvrđeno je danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Kako je saopćenu, sinoć u 21,15 sati, obaviještena je Treća policijska uprava da je u ulici Aleja lipa, općina Novo Sarajevo došlo do tučnjave između nekoliko osoba u UO FAST FOOD “Veki”. Tom prilikom je oštrim predmetom povrijeđena osoba Š.H., rođen 1959. godine, nastanjen u Sarajevu.

”Povrijeđenom je ljekarska pomoć ukazana od strane ekipe Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, a potom u UKC u Sarajevu, gdje su od strane ljekara konstatovane teške tjelesne povrede opasne po život, a na Klinici za abdominalnu hirurgiju je zadržan na daljem liječenju. O događaju je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužalštva Kantona Sarajevo, a uviđaj na mjestu događaja obavili su policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo.

Radeći na rasvjetljavanju pomenutog događaja, istog dana u 23,30 sati lišena su slobode lica: Š.C., rođen 1959. godine, A.H., rođen 1960. godine, M.S., rođen 1976. godine i E.S., rođen 1998.godine, svi nastanjeni u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnih djela iz člana 172. stav 3. i člana 174. KZ F BiH (Teška tjelesna ozljeda i Učestvovanje u tuči)”, saopćeno je.

Oni su predati u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje uhapšenih osoba MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju kriminalističku obradu nad spomenutim licima.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79