MATIČARI OTKRIVAJU: EVO ZBOG ČEGA SVE OTKAZUJU VJENČANJA!

Matičari Milena S. i Rade M., koji decenijama rade zajedno, otkrivaju koje su to najčešće svađe među mladencima i gostima koje su se odigrale pred njihovim očima, kroz dugi niz godina koliko obavljaju ovaj posao.

Obično bi vjenčanje i svadba trebalo da bude najsrećniji dan u životu mladenaca, ali nerijetko se taj dan pretvori u pravi pakao, a dešavalo se da svađe kuliminiraju do te mere da do vjenčanja uopšte ne dođe.

“Razlozi sa svađu su različiti, od onih najbanalnijih poput svađe oko bidermajera i muzike, preko toga čiji stolovi su na boljoj poziciji, pa do prezimena koje će uzeti mlada”,  započinje priču sagovornica, koja posao matičarke u jednoj beogradskoj opštini obavlja 20 i kusur godina.

“Verovali ili ne i danas se gleda ko je bio u četnicima, ko u partizanima. Na jednoj svadbi mladini su naručivali samo četničke pjesme, a kad su mladoženjini naručili ‘sa Ovčara i Kablara’ ovi su skočili da se tuku. Mladenci su jedva smirili goste ali je do kraja bila napeta situacija” ispričao je matičar iz srpske prijestonice.

Po njihovim riječima dešavaju se razne nesuglasice, oko mjesta za sjedenje, ko je muzici okrenut leđima, zašto mladini mogu da naručuju pjesme a mladoženjini ne ili obratno, koliko je ko “bacio” na kićenje, pa do toga ko je više stavio u kovertu.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79