Matthew Field: Veselo je i jedva čekam da počne

Među građanim u centru Sarajeva naša ekipa srela je i britanskog amabasadora u BiH Matthewa Fielda, koji je najavio svoje učešće u Paradi ponosa

Pod sloganom „Ima izaći“ danas će u Sarajevu biti održana povorka ponosa.

Kako je ranije najavljeno, prva bh. povorka ponosa planirana ja za danas od 12.00 do 14.00 sati, a sudionici povorke će se kretati od „Vječne vatre“ u Titovoj ulici do Trga Bosne i Hercegovine na Marijin Dvoru.

Na ulicama glavnog grada BiH od ranih jutarnjih sati prisutne su jake policijske snage, i do sada nije zabilježen nijedan incident.

Među građanim u centru Sarajeva naša ekipa srela je i britanskog amabasadora u BiH Matthewa Fielda, koji je najavio svoje učešće u Paradi ponosa.

“Super, divan je dan. Ja mislim da je povorka ponosa prilika za sve građane BiH da daju podršku našoj braći i stestrama iz LGBT zajednice. Fanatastično. Veselo je i jedva čekam da počne”, kazao je Fokus britanski amabadasador u BiH, prenosi Fokus.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79