Maturanti pjevali o rušenju mostova, o Herceg Bosni a onda ispovraćali spomenik hrvatskim braniteljima

Na mostarskim ulicama i u dvorištima škola jučer je tradicionalno održava norijada kojom maturanti proslavljaju kraj srednjoškolskog obrazovanja. Veći broj učenika radosno je ‘prodefilirao’ gradom uz pjesmu, obučeni u majice sa simboličnim porukama.

Pored slavlja, maturanti su napravili i skandal zbog svojih nacionalističkih pjesama ali i po svom ponašanju. Kako tvrdi poznati političar, mostarski maturanti su se popeli na spomenik palim hrvatskim braniteljima, izgazili ga i ispovraćali.

“Završetak školovanja u srednjoj školi, mostarski maturanti u zapadnom dijelu grada obilježili su pjesmama o rušenju mostova u Mostaru. Urlali o Zrinskom. Poderali glas o “Herceg Bosni, njihovoj državi”. Onda se popeli na spomenik “hrvatskim braniteljima”, izgazili ga i ispovraćali.” – napisao je Kajan na svom Facebook profilu.

Mostarski maturanti na proslavi pjevali: Zrinjski Mostar, Herceg-Bosna moja država

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79