Maturantima u ovom bh. gradu po 300 maraka!

Prijedlog Odluke o dodjeli jednokratnih financijskih potpora maturantima Grada Ljubuškog za školsku 2022./2023. godinu vijećnici su jednoglasno usvojili na sjednici Gradskog vijeća, pa će tako svi ljubuški maturanti dobiti po 300 maraka.

Odluka o potpori maturantima donesena je zbog visokih troškova pri organizaciji mature na prijedlog gradonačelnika Vedrana Markotića koji je istaknuo kako će Grad Ljubuški uz potpore maturantima iz Ljubuškog iznaći načina da pomogne i maturantima koji idu u jednu od ljubuških srednjih škola, a ne žive tu, priopćeno je iz Grada Ljubuškog.

“Prošle godine su Ministarstvo financija Županije Zapadnohercegovače i Grad Ljubuški pokrili troškove maturalne večere, a sada idemo korak dalje s potporom od 300 maraka. Prema našoj procjeni za ovu namjenu bit će izdvojeno između 80.000 i 90.000 maraka. Imamo određen broj učenika iz drugih općina i gradova, a većinom su to učenici iz Hercegovačko-neretvanske županije, a naći ćemo načina da i njima pomognemo i da ih ne razdvajamo od njihovih kolega iz razreda. Nadamo se da će u idućim godinama i njihovi općine i gradovi iz kojih dolaze uvesti nešto slično kao što smo mi”, kazao je Markotić.

Kako bi ostvarili pravo na isplatu potpore maturanti su dužni, ako pohađaju srednje škole na području Ljubuškog, nalaziti se na popisu maturanata koje su sastavili ravnatelji srednjih škola s područja grada, te u ostavljenom roku dostaviti broj žiro-računa na koji će se izvršiti uplata potpore, a ako pohađaju srednje škole u drugim općinama/gradovima, dostaviti potvrdu srednje škole da su učenici završnog razreda srednje škole u školskoj godini 2022./2023., presliku CIPS-ove osobne iskaznice i broja žiro-računa na koji će se izvršiti isplata potpore.

Javni poziv za maturante objavljen je službenoj stranici Grada Ljubuškog.

Na dnevnom redu održane sjednice bilo je ukupno devet točaka, među kojima i Informacija o radu za 2022. godinu i Program rada za 2023. godinu Crvenog Križa Ljubuški, te Izvješće o radu za 2022. godinu i Program rada za 2023. godinu Turističke zajednice Grada Ljubuškog.

Sve točke o kojima se glasovalo vijećnici su usvojili jednoglasno.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79